Kaartverkoop jeugdtheaterfestival Art of Wonder van start

Kaartverkoop jeugdtheaterfestival Art of Wonder van start

26 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus om 10:00 uur gaat de online kaartverkoop van de vierde editie van jeugdtheaterfestival Art of Wonder van start. Op het programma staan onder andere voorstellingen van Meneer Monster, Het Kleine Theater, Garage TDI, Hoge Fronten/Lieke Benders en van een groep Italiaanse gezelschappen die werken onder de koepel Campsirago Residenza. Daarnaast zien bezoekers straattheater-acts en kunnen zowel jong als oud deelnemen aan verschillende workshops. Het festival wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI uit Assen.

Voorstellingen, straattheater en workshops
Dit jaar staan er bekende titels zoals Roodkapje (3+) en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+) op het programma. Maar ook andere titels zoals de vrolijke familievoorstelling Heb je mijn zusje gezien? (2,5+) of de beeldende voorstelling Kluizelaar (2+). Op straat zien bezoekers onder andere een wonderlijk groepje ballerinas, twee witte duifjes en het kleinste orgeltje ter wereld tegen. In de Gouverneurstuin zijn verschillende workshops. Kinderen kunnen bijvoorbeeld eigen ritmische muziekinstrumenten maken, kleding ontwerpen of een masker maken en daarmee spelen. Deelnemen aan alle workshops is gratis. Op beide festivaldagen is de kinderboeken schrijfster Joke van Leeuwen aanwezig in de Gouverneurstuin om voor te lezen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden voor de TDI-Theaterbende. De theaterbende bezoekt voorstellingen en bepaalt welke voorstelling wordt beloond met de Verwonder-waardering.

Internationale samenwerking
Art of Wonder is een meerjarige samenwerking aangegaan met enkele Italiaanse jeugdtheatergezelschappen die werken onder de koepel Camspirago Residenza. Op het programma staan dit jaar drie voorstellingen. De voorstellingen zijn goed te volgen voor iedereen. Het beheersen van de Italiaanse taal is niet nodig omdat de spelers geen woorden gebruiken.

Twee premires tijdens de kick-off van het festival
De kick-off van het festival vindt plaats op dinsdag 7 september. Op het programma staan twee premires van Garage TDI: NIKS (4+) en Zoet Water (10+) en een workshop fysiek spel. NIKS (4+) is een fantasievolle, muzikale voorstelling over twee vrienden en een koffer. Zoet Water (10+) is een grappige, licht filosofische voorstelling over het belang van falen en het omgaan met teleurstelling. Kaarten voor de premires zijn ook vanaf zaterdag 28 augustus verkrijgbaar via de website.

Coronamaatregelen
Het festivalweekend duurt deze editie vanwege corona twee in plaats van drie dagen. Daarnaast is het programma buiten het festivalhart in de Gouverneurstuin minder uitgebreid dan onder normale omstandigheden. De organisatie van Art of Wonder houdt rekening met de landelijke maatregelen die tijdens het festival van kracht zijn. Dat houdt onder andere in dat een coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar verplicht is. Op het festivalterrein (de Gouverneurstuin) mogen maximaal 750 bezoekers aanwezig zijn. Dan is geen 1,5 meter afstand nodig. Bij de voorstellingen in de tenten en in de openlucht zijn vaste zitplaatsen, beperkte aantallen bezoekers, een ruime publieksopstelling en voldoende ventilatie. Er zijn twee hoofdingangen tot het festivalterrein: bij De Brink en de Torenlaan.

Over Art of Wonder
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden met de binnenstad van Assen als podium. De vierde editie van Art of Wonder zou eigenlijk plaatsvinden in juni 2020, maar vindt nu uiteindelijk na meerdere verplaatsingen plaats op 18 en 19 september 2021. Vooraf aan het publieksevenement in de stad, trekt het festival twee weken lang langs scholen in Drenthe. De Gouverneurstuin is het hart van het festival, maar ook op andere binnen- en buitenlocaties in de stad kan het publiek genieten van fantasierijke voorstellingen, gemaakt door toonaangevende (inter)nationale theatergezelschappen. Art of Wonder wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is.

Most Read